Način pripreme
Za pripremu kore umutiti belanca mikserom, dodati im šećer i nastaviti sa mućenjem. Kada se dobije penasta masa umešati mlevene orahe i brašno.
Smesu za koru preručiti na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15-20 minuta. Pečenu koru prebaciti na krpu i uviti u rolat.
Za pripremu fila umutiti žumanca sa šećerom, pa im dodati puding od čokolade i malo mleka.
Ostatak mleka staviti sa proključa, pa umešati smesu za fil.
Kuvati dok se ne zgusne, pa presuti u činiju. Dodati crnu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti fil da se ohladi, a zatim u njega umešati margarin za kolače.
Odviti koru i prebaciti je na tacnu. Premazati je sa 2/3 fila i voditi računa da bude ravnomerno raspoređen. Na jedan kraj staviti uzdužno raspoređene banane u dva reda.
Pažljivo umotati u rolat, pa ga premazati ostatkom fila i posuti orasima. Ostaviti u frižideru da se stegne i seći na kolutove.
Prijatno uz rolat sa bananama i čokoladnim filom!