Način pripreme
Prosejte brašno. U brašno dodajte maslac i umesite, dok ne počne da se mrvi. Dodajte jaje, vodu i vanilu. Umesite meko i glatko testo. Umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru oko 1 sat.
Izvadite testo i napravite od njega loptice, veličine manjeg oraha. U svaku lopticu postavite po jednu kandiranu trešnju. Poređajte u pleh na papiru za pečenje. Stavite u frižider na 15 minuta.
Izvadite iz frižidera i ispecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Ostavite da se ohlade.
Istopite čokoladu na pari. Dodajte slatku pavlaku i dobro promešajte.
Svaku lopticu potopite u čokoladu, a zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno.
Poređajte kolače na poslužavnik obavijen providnom folijom. Stavite u frižider da se stegnu.
Kolači mogu da se čuvaju 1-2 nedelje u zatvorenoj kutiji.