Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa sosom od topljenog sira

Pileći file sa sosom od topljenog sira

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileći file sa sosom od topljenog sira4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Obećavamo da je jako ukusno, a kada je u pitanju kuvanje, može nam se verovati."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 8 - 10 kom.
  • sveže mleko - 600 ml
  • topljeni sir - 2 obla pakovanja
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • bujon - 2 kockice pilećeg bujona
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi posoliti, pobiberiti i blago obraditi čekićem za meso. U pleh sipati malo ulja i ređati šnicle jednu do druge.

Sos pripremiti na sledeći način: u dubok tiganj staviti mleko da provri i dodati komadiće bujona.

Luk narendati i dodati u mleko. Dodati i topljeni sir pa mešati dok se ne rastopi.

Na kraju dodati i brašno umućeno sa malo mleka. Kuvati dok se ne zgusne i njime preliti šnicle. Peći na 170 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: