Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileći file sa sosom od pečuraka

Pileći file sa sosom od pečuraka

Tanya ArabadjiiskaTanya Arabadjiiska
Šegrt
233299
Pileći file sa sosom od pečuraka
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Da li osećate miris, božanstven je"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pečurke - 300 g
  • brašno - 1 šolja
  • so
  • biber
  • čubar
  • lovorov list
  • piment
  • kari
  • voda
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

File isecite na šnicle. Začinite solju i biberom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Nakon toga, u šerpi sa malo ulja pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite i u istu mast stavite pečurke, isečene na kriške (pečurke mogu biti sveže, a mogu biti i iz tegle).

Malo propržite i sipajte vodu, koliko da ih pokrije. Dodajte začine po ukusu - so i biber, ako ima potrebno čubar, kari, piment, lovorov list.

Pečurke se kuvaju sa začinima 15-20 minuta. Šnicle vratite ponovo u šerpu u pečurke i ostavite da vri dok ne bude gotovo.

U posudi pomešajte brašno sa malo vode i procedite da ne bi bilo grudvica. Sipajte lagano uz neprestano mešanje. Vri još 5 minuta.

Lovorov list i piment izvadite pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: