Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krte šnicle iz rerne sa sosom od topljenog sira

Krte šnicle iz rerne sa sosom od topljenog sira

ažurirano:
Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Krte šnicle iz rerne sa sosom od topljenog sira
Fotografije: Maria Simova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Šnicle za gladnike - jedite i neka vam je slatko."

Potrebni sastojci

  • šnicle - 1 kg, svinjske
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 3 - 4 supene kašike
  • voda - 150 ml, topla
  • topljeni sir - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i dobro osušite šnicle, stavite ih u veliku posudu.

Sameljite luk u blenderu u dodajte ga u njih, promešajte dobro i utrljajte luk u meso.

U tiganju ugrejte ulje na jakoj vatri, poređajte šnicle u njega, i pržite sa obe strane minut, samo da se zapečate.

Poređajte snicle u pleh, posolite po ukusu i pospite biberom.

U isti tiganj dodajte sveže mleko i topljeni sir, isečen na male komade. Uz neprestano mešanje u njih sipajte toplu vodu u etapama, dok se sir potpuno ne rastopi, i dok ne dobijete glatku i tečnu smesu.

Pospite sos biberom, ali nemojte soliti, zato što je sir dovoljno slan.

Prelijte šnicle sosom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 160 stepeni, pecite 20 minuta. Nakon 20 minuta servirajte najnežnije i najukusnije šnicle vašim bližnjim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: