Način pripreme
Prvo napraviti šećerni sirup na sledeći način: pomešati šećer, vodu i sok od limuna, narendati malo kore limuna i ostaviti da provri, pa kuvati dok se sirup ne zgusne.
Skinuti sa ringle i ostaviti na hladnom da se ohladi. Jednu koru postaviti na sto i sa šire strane je nabrati u harmoniku.
Proceduru ponoviti sa ostalim korama. Naređati ih jednu pored druge tako nabrane u pleh ili kalup za tortu, prethodno premazan maslacem. Peći 10 - 15 minuta do zlatne boje u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kalup izvaditi i sačekati da se ohlade.
U međuvremenu napraviti smesu za patišpanj na sledeći način: umutiti jajasa šećerom u kremastu smesu, dodati mleko, prašak za pecivo i ulje, pa promešati. Brašno prosejati sa kakaom i dodati u smesu od jaja, pa promešati drvenom spatulom dok u potpunosti ne upije brašno.
Ovu smesu sipati preko ohlađenih kora u kalup, zaravniti, i peći na 17 stepeni oko 40 minuta dok čačkalica za zube ne bude suva. Izvaditi slatkiš, naseći ga i dok je još topao, preliti ga hladnim šećernim sirupom. Ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider na nekoliko sati da bi slatkiš upio sirup.
Komentari