Način pripreme
Prvo pripremite sirup od šećera i vode, dodajte narendanu koru od limuna i mešajte neprekidno da se šećer rastopi. Od momenta kada sirup provri, kuvajte ga još 5-6 minuta. Tada dodajte vanilu i sok od limuna. Sirup treba da je hladan, kada bude gotov kolač.
Prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo. Napravite udubljenje u brašnu i u njega sipajte ugrejano kiselo mleko, ulje, jaje i so. Zamesite meko testo.
Ostavite testo da odmori 10-15 minuta. Posle testo podelite da dva dela. Svaki deo razvucite veoma tanko i secite ga na trake široke 1 cenimetar. Prstom svaku traku umotajte u oblik pužića, ali ne prevelikog, da se može lakše ispeći. Pecite pužiće u nauljanom plehu i u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15-20 minuta.
U hladan sirup spuštajte jedan po jedan vruć pužić i vadite ih. Poređajte ih u dublju posudu. Preostali sirup sipajte preko njih. Du sledećeg dana pužići su upili sirup - ako ih još ima: