Način pripreme
Izaberite meso bez kosti. Ja preferiram masnije delove kao što su vrat ili grudi, jer se meso manje suši i mekše je. Isecite meso i stavite u šerpu sa vodom da se kuva nekih 30 minuta, sklanjajući penu s vremena na vreme.
Operite pirinač u cediljki pod mlazom hladne vode, sve dok voda od pirinča ne postane bistra.
Luk oljuštite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk. Pržite ga dok ne omekša, dodajte pirinač i pržite nekoliko minuta, dok pirinač ne postane staklast. Posolite, pobiberite, dodajte kurkumu i majčinu dušicu. Sklonite sa vatre.
Ocedite meso i poređajte ga u tepsiju. Dodajte pirinač, sipajte bujon od povrća i promešajte.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i stavite tepsiju. pecite oko 25 minuta dok pirinač ne bude gotov.