Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena svinjetina sa pečurkama i prazilukom

Pečena svinjetina sa pečurkama i prazilukom

Pečena svinjetina sa pečurkama i prazilukom
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Još jedan hit dana. Pravo iz bugarske retro kuhinje. Jedinstven ukus dobijen kombinacijom meke svinjetine, šampinjona i začina."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g od buta
  • šampinjoni - 800 g
  • praziluk - 2 struka
  • mirođija - 1/2 veze, sveže
  • peršun - 1/2 veze, svežeg
  • ulje - 80 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseckajte na komadiće i zajedno sa uljem ga stavite u aluminijumsku tepsiju. Ovaj vid posuđa će doprineti da vaše jelo bude dosta ukusnije, jer će se ispeći, ali neće biti preprečeno, a to utiče na ukus. U modernim posudama sa dnom koje se ne lepi neće imati taj specifični, prepečeni ukus.

Stavite tepsiju sa mesom u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se prodinsta. Čim malo porumeni, dodajte praziluk iseckan na kolutove i dobro promešajte. Pecite dok luk ne omekša, a zatim pobiberite.

Dodajte listiće šampinjona, ponovo promešajte i pecite dok pečurke ne budu gotove. Kad omekšaju i počnu da se peku, dodajte sitno iseckane zelene začine, posolite po želji i posipajte alevom paprikom.

Neka se sve dopeče još 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: