Način pripreme
U posudi za kuvanje na pari pomešajte jaja, med sa 1 šoljom šećera i puter. Mešajte neprekidno dok se obim ne udvostruči ili utrostruči.
Dodajte sodu i brašno i skinite s ringle - treba da se dobije glatko i tvrdo testo. Ostavite ga na hladom mestu (ne u frižider) pola sata da odstoji. Nakon toga podelite testo na šest delova i razvijte ga na jednake po veličini tanke kore. Svaka kora se ispeče do preplanulosti, a pre toga se dobro izbuši vrhom viljuške. Sačuvajte mrvice koje ostanu od kore za prekrivanje torte.
Za krem umutite tečnu pavlaku sa ostatkom šećera i vanilom. Odvojeno umutite slatku pavlaku i umešajte je u drugu pažljivo. Ostavite krem od pavlake u frižideru 5-10 minuta.
Slepite kore kremom i po želji izemđu nekih stavite po malo slatka od višanja. Kako bi raspodela bila ravnomerna, najbolje je da koristite kalup sa stranama koje se skidaju dok pravite tortu. Ostavite na hladnom mestu na kratko da se stegne i nakon toga je oslobodite od kalupa i premažite celu tortu kremom da bude ravna i glatka.
Cela torta se pokriva gusto sa pomešanim mlevenim orasima i mrvicama od kore. Seoska francuska torta se servira nakon što je odstajala jedan dan u frižideru.