Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci na grčki način

Pileći bataci na grčki način

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileći bataci na grčki način
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ako volite grčku kuhinju ili samo želite da probate nešto novo, ovaj recept je baš za vas"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • krompir - 700 - 800 g mladog
  • paprike - 3 komada crvenih
  • luk - 1 glavica crnog
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 2 komada
  • masline - 80 - 100 g crnih
  • sir - 100 g fete ili neki drugi meki sir
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • origano
  • biber
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i stavite da se kuva u posoljenu vodu 5 minuta. Batake stavite u činiju, dodajte papriku iseckanu na trake, luk na polumesece i krupno iseckan beli luk.

Dodajte polukuvane krompire, posipajte ih začinima i sa malo maslinovog ulja. Dobro promešajte.

U nauljanu tepsiju poređajte batake i povrće. Posipajte sa malo maslinovog ulja, pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Tepsiju izvadite iz rerne, sklonite foliju, poređajte isečen paradajz i masline. Vratite u rernu da se dopeče još nekih 10-15 minuta.

Izvadite i posipajte sir preko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: