Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci na grčki način

Pileći bataci na grčki način

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ako volite grčku kuhinju ili samo želite da probate nešto novo, ovaj recept je baš za vas"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • krompir - 700 - 800 g mladog
  • paprike - 3 komada crvenih
  • luk - 1 glavica crnog
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 2 komada
  • masline - 80 - 100 g crnih
  • sir - 100 g fete ili neki drugi meki sir
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • origano
  • biber
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i stavite da se kuva u posoljenu vodu 5 minuta. Batake stavite u činiju, dodajte papriku iseckanu na trake, luk na polumesece i krupno iseckan beli luk.

Dodajte polukuvane krompire, posipajte ih začinima i sa malo maslinovog ulja. Dobro promešajte.

U nauljanu tepsiju poređajte batake i povrće. Posipajte sa malo maslinovog ulja, pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Tepsiju izvadite iz rerne, sklonite foliju, poređajte isečen paradajz i masline. Vratite u rernu da se dopeče još nekih 10-15 minuta.

Izvadite i posipajte sir preko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: