Bošča

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Bošča
Fotografije: Galya Nikolova
4 / 12sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Tako je, što više jedete ove punjene hlepčiće, sve vam se više i jedu"

Potrebni sastojci

  • lepinja - 2 komada (svaka oko 500 gr)
  • svinjsko meso od vrata ili kolenice - 400 g
  • pečurke - 150 g
  • paprike - 1 crvena babura + 1 zelena babura
  • paradajz sos - 50 ml
  • crni luk - 2 glavice
  • biber
  • so
  • origano - prstohvat
  • majčina dušica - prstohvat
  • kumin - prstohvat
  • belo vino - 100 ml
  • tečna pavlaka - 250 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte svinjsko meso dok ne bude gotovo, a onda ga iskidajte na parčiće. Zagrejte maslinovo ulje i propržite luk i dve paprike isečene na sitno, pržite dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte iseckane pečurke, propržite kratko i dodajte meso, sipajte vino i pokrijte poklopcem.

Dinstajte dok tečnost ne ispari do pola, dodajte pavlaku, promešajte i ostavite na ringli još nekoliko minuta, dok se ne zgusne.

Potrebne su vam dve lepinje, ja sam kupila gotove, a vi ako želite možete da napravite domaće. Isecite lepinje odozgo kao poklopac i izdubite sredinu, dok dno i zidovi treba da budu celi.

Namažite dno lepinja paradajz sosom i raspodelite napravljenu smesu u njih. Narendajte kačkavalj podjednako na svaku, stavite ih na roštilj ili u rernu i pecite na 180 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.

Beleška: Poklopčiće možete da stavite pored lepinja i da zapečete i njih, a prilikom serviranja da ih poklopite. Sredine lepinja stavite na novine na hladno i provetrivo mesto i osušite ih za prezle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.7
52
41
30
20
10
Oceni: