Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi. U posudi prosejte brašno i oblikujte udubljenje, dodaje so i ulje u njega. Sipaje vodu sa rastvorenim kvascem i šećerom i zamesite meko testo.
Podelite testo na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Pokrijte loptice od testa čistom krpom i ostavite tako na 30 minuta.
Rukama svaku razvucite na okruglu koru (kao mekika) debljine 1 cm. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ponovo pokrijte krpom, ostavite tako 30 minuta.
Tupom stranom noža napravite kvadrate ili romboide. Uz pomoć četke namažite pogačice sa malo ulja i odozgo pospite prstohvatom susama, origana i krupnije soli.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko15-20 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Fantastično mekane i ukusne posne pogačice.