Ukusna keks-torta

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Ukusna keks-torta
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 6
10/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
20
"Da biste shvatili koliko je ukusna ova torta, treba da je pripremite i probate"

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g, čajni
  • maskarpone sir - 500 g
  • dulce de leche - 370 g (gotovo karamelizovano mleko)
  • pavlaka - 400 ml, tečna, slatka
  • orasi - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml ili topla kafa
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite maskarpone i Dulce de leche. Posebno umutite pavlaku i dodajte je smesi.

Dodajte 100 g mlevenih oraja i dobro ih promešajte špatulom. U kalup za tortu na rasklapanje stavite malo krema.

Nastavite sa slojem keksa, zatim ponovo krem, i tako naizmenično dok ne utrošite sastojke. Pre ređanja, keks umačite u mleko ili kafu.

Ostavite u frižideru najmanje 7 sati, a zatim izvadite tortu iz kalupa. Sa strane pospite preostalim orasima.

Možete posuti čokoladnim mrvicama, ili ukrasiti po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: