Način pripreme
Za koru: U odgovarajuću posudu staviti mlevenu plazmu, dodati otopljen posni margarin, izmešati. Dodati sok od pomorandže i sve izmešati kako bi se svi sastojcj sjedinili. Obruč staviti na tacnu, rasporediti pripremljenu smesu i poravnati.
Za beli fil: Mikserom umutiti posnu slatku pavlaku, dodati posni margarin za mazanje i sve dobro umutiti mikserom. Želatin razmutiti u vodi, staviti na vatru, kuvati 2 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi 2 minuta, pa postepeno dodavati u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Dobijenu masu naneti preko kore.
Za voćni fil: U šerpicu staviti maline, dodati šećer i izmešati. Želatin rastvoriti u vodi i sipati u šerpicu, izmešati. Staviti šerpicu na vatru i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se ohladi, pa naneti preko belog fila.
Ostaviti u frižider da se stegne. Skinuti obruč. Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i posluźiti.
Komentar: Osmog jula naša ćerkica je napunila devet godina. Pošto je vrene posta za Petrovdan, torta je bila posna, kao i trpeza. Žurka sledi u igraonici sa drugarima iz razreda kada počne školska godina. Slavljenica obožava maline i poželela je ovu tortu za rođendan, a ja-mama, ispunjavam želje našem dobrom detetu.
Komentari