Brza i ukusna keks torta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Brza i ukusna keks torta
Fotografije: Teodora Todorova
1 / 4
09/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj10 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
"Gledajući ovu keks tortu nekako nam se sve dijete čine besmislenim"

Potrebni sastojci

  • krem od vanile - 1 komad (bez kuvanja)
  • čokoladni krem - 1 komad (bez kuvanja)
  • sveže mleko - 900 ml
  • keks - 4 pakovanja
  • čokolada - za ukras
  • bombone - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutime kremiće u dve odvojene posude, pri čemu u svaku od njih sipamo 400 ml svežeg mleka i dodajemo sadržaj pakovanja.

U početku mutimo na niskoj brzini miksera oko 3 minuta, nakon toga okrećemo na veću brzinu još 3 minuta.

Dobor je da je mleko sa sobne temperature, da se dobije lep i gust krem za tortu.

U odvojenu posudicu sipamo 100 ml mleka, da umačemo keks u njega.

Mažemo dno posude kremom od vanile, nakon toga ređamo keks (1 pakovanje po redu) i dodajemo čokoladni krem. Ponavljamo iste korake, pri čemu treba da završimo kremom.

Ja koristim keks koji je manji i četi pakovanja su mi dovoljna za 4 reda.

Nakon što smo gotovi, narendamo čokoladu i dekorišemo bombonama, a po želji može i sa voćem.

Ostavljamo keks tortu u frižider na nekoliko sati, dok keks ne omekša.

Serviramo uz dobro raspoloženje i jedemo brzu i ukusnu keks tortu slatku, slađu uz još bolje raspoloženje! :)

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: