Jednostavna i ukusna keks torta

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
110
1
185
Jednostavna i ukusna keks torta1 / 2
25/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
"Svi smo ili jeli ili spremali keks tortu, jer je to jedna od najlakših torti za pripremu, ali istovremeno i jedna od naukusnijih"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja (za 4 kore)
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 2 kašike
  • puding - 1 kesica po izboru
  • slatko - po izboru, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Naliti 500 ml svežeg mleka u malu šerpu. Odvojiti 8 kašika njega za rastvaranje pudinga. Nakon toga, u odvojeno mleko dodati šećer i puding, a mleko u šerpi ostaviti da provri.

2. Smesu sa pudingom polako i pažljivo dodati u mleko, uz neprestano mešanje. Zatim skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne formira korica.

3. Svako parče keksa umočiti u posudu s mlekom, pa ređati jedan red keksa na dnu pravougaonog pleha. U zavisnosti od veličine pleha se dobija različit broj kora. Nakon svakog reda keksa staviti puding. Nakon poslednjeg reda keksa staviti veću količinu pudinga i posuti slatkom, za dekoraciju.

Posle toga tortu staviti u frižider da odstoji 10-12 sati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: