Način pripreme
Naliti 500 ml svežeg mleka u malu šerpu. Odvojiti 8 kašika njega za rastvaranje pudinga.
Nakon toga, u odvojeno mleko dodati šećer i puding, a mleko u šerpi ostaviti da provri.
Smesu sa pudingom polako i pažljivo dodati u mleko, uz neprestano mešanje.
Zatim skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne formira korica.
Svako parče keksa umočiti u posudu s mlekom, pa ređati jedan red keksa na dnu pravougaonog pleha.
U zavisnosti od veličine pleha se dobija različit broj kora. Nakon svakog reda keksa staviti puding.
Nakon poslednjeg reda keksa staviti veću količinu pudinga i posuti slatkom, za dekoraciju.
Posle toga keks tortu staviti u frižider da odstoji 10-12 sati.
Jednostavna i ukusna keks torta je gotova.
Pogledajte takođe kako da napravite keks tortu sa maskarponeom ili običnu keks tortu sa skrobom.