Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Tiramisu»Torta Tiramisu za 30 minuta

Torta Tiramisu za 30 minuta

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Torta Tiramisu za 30 minuta
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Jedan brzi i oprobani recept za Tiramisu. Ipak, imajte u vidu da treba da ostavite tortu nekoliko sati u frižideru, jer nije dobro da je jedete bez nas"

Potrebni sastojci

  • piškote - oko 300 g
  • espreso - oko 200 ml jake kafe
  • amareto - 50 ml
  • maskarpone - 500 g
  • žumance - 5 kom.
  • belance - 5 kom.
  • šećer - 1 šolja i 2 supene kašike
  • vanila - 2 kesice
  • pavlaka - 500 ml slatke tečne
  • so - 1 prstohvat
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite kafu, stavite je u široku posudu, sipajte u nju liker Amareto i promešajte.

Stavite na ringlu šerpicu sa vodom, ostavite da provri i preko nje stavite staklenu kupu, koja ne treba da dodiruje vodu. Stavite žumance, vanilu i šećer i mutite žicom 10 minuta, dok ne dobijete kompaktan krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Umutite belance sa prstohvatom soli, a dok mutite postepeno dodajte dve kašike šećera. Mutite dok ne dobijete čvrst sneg.

U posebnoj posudi umutite tečnu pavlaku, uključite mikser na najjaču brzinu i mutite je dok ne dobijete krem.

Oglađenom kremu od jaja dodajte maskarpone sir, i drvenom špatulom pažljivo promešajte. Dodajte i pavlaku, pa mešajte lagano u jednom pravcu, dok se ne dobije kompaktna smesa. Na kraju postepeno dodajte i sneg od belanaca, ponovo pažljivo mešajući tako što ćete zahvatati iz sredine posude i mešati prema njenim zidovima, jer treba da se dobije vazdušasti mekani krem.

Počnite ređanje torte tako što ćete uzeti pravougaonu posudu za pečenje i u nju stavljate red piškota, prethodno umočenih u kafu, a preko njih krem. Tako ređate naizmenično, dok se ne potroši materijal, a poslednji sloj treba da bude krem.

Gustim sitom prosejte preko kolača oko 2 kašike kakaoa.

Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne i ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: