Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Najukusnije seoske palačinke

Najukusnije seoske palačinke

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Najukusnije seoske palačinke
Fotografije: Stoyanka Rusenova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Saglasni smo u potpunosti da su ovo najukusnije seoske palačinke koje smo probali!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • jaja - 4 kom.
  • sveže mleko - 1 l
  • kvasac - 20 g svežeg
  • vanila - 2 kom.
  • so - prstohvat
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • za premazivanje
  • jabuke - 1 kom.
  • žumanca - 1 kom.
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti sa uljem, prstohvatom soli i vanilom.

Zagrejati oko 200 ml mleka i u njega rastvoriti kvasac. Dodati šećer, promešati i ostaviti da nadođe.

Ostalo mleko zagrejati i dodati u jaja, uz neprekidno mućenje mikserom.

Prosejati brašno i polako dodavati redom malo brašna i malo kvasca. Mešati drvenom kašikom ili špatulom.

Testo treba da bude gustine boze, a ukoliko je neophodno, dodati još malo brašna.

Posudu pokriti i ostaviti je sat vremena da udvostruči svoj obim.

Promešati kutlačom, ugrejati sač, a ukoliko nemate koristite teflonski tiganj.

Umutiti žumanac sa 2 kašike vode. Jabuku iseći na dva dela, izvaditi seme i podeliti na još dva dela, tako da se dobiju debele četvrtine.

Sač namazati na sledeći nalin: viljuškom probosti parče jabuke, umočiti ga u žumance i namazati površinu sača time.

Kutlačom zagrebati od smese i sipati preko sača, i dobro rasporediti po površini. Kada počnu da se pojavljuju rupice na seoskim palačinkama, okrenuti ih na drugu stranu.

Proceduru ponoviti sa svim palačinkama, a pre pečenja svake sač namazati žumancem.

Pečene seoske palačinke namazati prema želji, uviti i premazati maslacem.

Koristiti dobar svež kvasac, prethodno proveriti rok upotrebe, moj se nije aktivirao lepo, ali su palačinke ponovo bile preukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: