Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa kiselom vodom u kalupu za kuglof

Pita sa kiselom vodom u kalupu za kuglof

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pita sa kiselom vodom u kalupu za kuglof
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 12sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako su i vama dosadili recepti za gibanicu koji se već ponavljaju, vreme je da probate nešto novo!"

Potrebni sastojci

  • kisela voda - 200 ml
  • ulje - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jaja - 6 komada
  • sir - 300 g kravljeg
  • kore - 500 g za pitu
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite i dodajte ulje, mrvljen sir, prašak za pecivo i kiselu vodu.

Kore izvadite iz pakovanja i dok su još uvijene, isecite ih na komade širine 2 cm, tako da dobijete rolatiće. Zatim kore svakog rolatića razdvojte na trake, pa ih dodajte smesi sa jajima.

Sve dobro promešajte, tako da sve kore budu natopljene sa svih strana.

Sa malo ulja premažite kalup za kuglof i isipajte dobijenu smesu. Stavite u rernu da se peče na 170 stepeni nekih 40 minuta.

Kada se ispeče, polako nožem pređite preko zidova kalupa kako bi odvojili pitu, a zatim je izvadite.

Nemojte čekati da se pita ohladi u kalupu, jer se posle veoma teško vadi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: