Rolat od keksa sa marmeladom od šipuraka i maslacem

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
15/03/2017
"Specijalno za Vas smo iskopali ovaj recept iz prašnjavih beležnica iz našeg detinjstva!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano611
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 3 pakovanja (po 150 g), čajno pecivo
  • maslac - 125 g, kravlji
  • šećer u prahu - 200 g
  • marmelada od šipuraka - 1 teglica
  • orasi - mleveni za prekrivanje rolata
* merne jedinice

Način pripreme

Kaks slepite jedan za drugi uz pomoć marmelade od šipuraka. Šećer u prahu promešajte sa maslacem, koji ste prethodno ostavili van frižidera da omekša, i mutite do homogene smese.

Premažite rolat sa svih strana i uvaljajte ga u mlevene orahe. Ostavite u frižider da odstoji oko 3-4 sata i pažljivo oštrim nožem nasecite pod uglom - obavezno secite ukoso.

Namirnice su za dva rolata dužine oko 30 sm. Rolat možete uvaljati po želji u mleveni keks, čokoladne mrvice - mnogo je mogućnosti.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar