Domaći adana ćevap

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
15/03/2017
"Ukusan domaći i pikantan adana kebap pravo iz turske kuhinje."
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 628
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte obe vrste mlevenog mesa i dodajte suve začine, sok od limuna i sitne komadiće maslaca. Sve dobro promešajte i stavite u frižider da odstoji 2 sata.

Kada izvadite iz frižidera, ruke nauljajte maslinovim uljem i meso stavljajte oko ražnjića.

Treba da dobijete duži i tanji ćevap. Ponovo vratite u frižider da malo odstoji.

Zagrejte roštilj ili gril tiganj i pecite ćevape. Ako koristite gril tiganj, poželjno je da papirom dobro pokupite suvišnu masnoću koju meso otpušta, kako bi dobili pečeno meso, a ne dinstano.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar