Slanina sa alevom paprikom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
15/03/2017
"Najukusnija slanina je kad se uvalja u alevu papriku i kad se sa merakom tanko nareže. I nemojte zaboraviti da je poslužite uz domaće vino "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 1.5 kg sirove
  • rasol od kiselog kupusa - oko 3 l
  • so - 4 - 5 kašika
  • aleva paprika - 3 kašike
  • čubar - 3 kašičice
  • piskavica - 3 kašičice
  • biber - 3 kašičice
  • lovorov list - 5 komada
  • biber - 10 zrna
  • piment - 5 - 6 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Važno je da slanina bude odvojena od masti, jer kad se iseče od praseta - sve je zajedno, a slanina je ispod kože, pa je jedan tanak sloj odvaja od masti.

Slaninu isecite na trake dužine oko 15 cm i širine 2.5 cm.

U odgovarajuću posudu sipajte rasol, lovorov list, biber i piment, pa stavite da se kuva.

Kada počne da vri, ubacite na 2 minuta slaninu koju ste isekli, pa izvadite, ocedite i sačekajte da se ohladi.

Pomešajte sve začine i promešajte ih da dobijete homogenu smesu.

Svaku traku slanine dobro uvaljajte u smesu od začina i posle poređajte u odgovarajuću posudu i prostor među trakama takođe posipajte začinima.

Čuvajte u zamrzivaču, jer slanina ne mrzne kao meso. Izvadite je iz zamrzivača 10-15 minuta pre posluženja.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar