Način pripreme
Važno je da slanina bude odvojena od masti, jer kad se iseče od praseta - sve je zajedno, a slanina je ispod kože, pa je jedan tanak sloj odvaja od masti.
Slaninu isecite na trake dužine oko 15 cm i širine 2.5 cm.
U odgovarajuću posudu sipajte rasol, lovorov list, biber i piment, pa stavite da se kuva.
Kada počne da vri, ubacite na 2 minuta slaninu koju ste isekli, pa izvadite, ocedite i sačekajte da se ohladi.
Pomešajte sve začine i promešajte ih da dobijete homogenu smesu.
Svaku traku slanine dobro uvaljajte u smesu od začina i posle poređajte u odgovarajuću posudu i prostor među trakama takođe posipajte začinima.
Čuvajte u zamrzivaču, jer slanina ne mrzne kao meso. Izvadite je iz zamrzivača 10-15 minuta pre posluženja.