Sok od trešanja

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
15/03/2017
"Leto dolazi sa dahom svežine i ukusa sveže spremljenog soka od trešanja "
Priprema45 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 669
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene trešnje sa košticama staviti u veliku šerpu i preliti vodom.

Ostaviti da vri 10 minuta, nakon toga skloniti i ostaviti da se ohladi. Trebalo bi da je voće već pustilo sok. Nakon toga iscediti dobro sok istiskivanjem iz voća, a može se iscediti još jednom i kroz gazu.

Na 1 l soka dodati pola kilograma šećera i vratiti da provri dok se šećer ne istopi. Na kraju dodati limuntus i sok sipati u flaše dok je vruć. Sok od trešanja čuvati na hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti