Način pripreme
Umesite testo od vode, soli, sirćeta, brašna i ulja. Podelite ga na 4-5 kugle.
Stavite ih u podmazan pleh i prekrijte pamučnom krpom.
Zagrejte tiganj, ubacite 2 kašike ulja i propržite praziluk, isečen na kolutove ili polumesece.
Dodajte spanać, prethodno opran i iseckan.
Sačekajte da omekša i dodajte so i biber.
Sklonite sa vatre i razbijte jaja. Promešajte i ostavite sa strane.
Uzmite kuglu gotovog testa i razvucite je poput mekike, pokušavajući da istanjite sredinu. Stavite na sto prethodno obložen pamučnom tkaninom. Povlačite ivice testa dok ne dobijete prozirni, veliki list-koru.
Pospite mešavinom maslaca i ulja, pa zatim smesom sa spanaćem.
Izmrvite sir preko svega i smotajte rolat od testa.
Stavite u podmazanu tepsiju i umotajte u oblik puža.
Uradite isto sa ostalim loptama testa.
Preostalom masnoćom prelijte pripremljenu razvučenu pitu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude spremna.
Uživajte u ovoj razvučenoj piti sa spanaćem i sirom.