Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša u rerni sa paradajz sosom

Skuša u rerni sa paradajz sosom

Skuša u rerni sa paradajz sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ova gozba je toliko ukusna da će vas naterati da poližete ne samo prste, nego i prazne tanjire!"

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 - 4 komada (srednje veličine)
  • sok od paradajza - 2 šolje
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 200 g, smrznut
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • masline
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • brašno - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i posolite ribu. Prepolovite ribe po dužini. Ugrejte rernu.

Uvaljajte polovine u brašno i poređajte ih i pleh koji ste prethodno nauljili i ugrejali.

Zapecite ribu 10-15 minuta. Dodajte paradajz sok, naseckanu šargarepu i krastavčiće, smrznuti grašak i masline.

Sipajte jednu šoljicu vode i pecite dok ne bude gotovo. Komadi ribe treba da dobiju braonkasto-zlatnu boju.

Pospite biberom i sitno naseckanim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti