Način pripreme
U dubokoj posudi umutite jaja. Dodajte šećer i dobro umutite mikserom. Na kraju dodajte ulje, mleko, brašno, sodu i šećer.
Mutite dok ne dobijete glatku i gustu smesu. Ovu smesu podelite na 3 jednaka dela, od kojih pečete kore. Svaku koru izbušite čačkalicom. Kada su kore gotove, rastvorite šećer u vodi.
U kalup za tortu postavite prvu koru preko papira i prelijte ga sirupom uz pomoć kašike. Pripremite čokoladni puding na osnovu uputstva i prelijte ga preko kore. Uzmite bananu, nasecite je na male komade i rasporedite ih preko pudinga. odozgo postaviote drugu koru i njega prelijte sirupom.
Pripremite puding od vanile i prelijte ga preko kore. Uzmite čokoladni keks i smrvite ih na sitno. Njima posipamo puding od vanile.
Na kraju postavite treću koru, koju takođe prelijte sirupom. Ostavite tortu da se ohladi i stavite je u frižider na oko 1 sat. Cilj je da se puding dobro ohladi i stegne.
Za to vreme možete umutiti slatku pavlaku u čvrstu penu i nju ostavite u fružider da se stegne.
Kada je torta gotova izvadite je iz kalupa. Izvadite je zajedno sa papirom, postavljenim odozdo. Izvadite pavlaku iz frižidera i sipajte je preko torte. Premažite tortu pavlakom i sa strane.
Odozgo pospite ravnomerno čokoladnim mrvicama. Nasecite drugu bananu na tanke krugove i poređajte ih sa strane po torti. Ostavite tortu da malo odstoji, kako bi omekšale kore prelivene sirupom.
Domaća torta sa pudingom i bananama je sjajna!