Način pripreme
U šerpu stavite sveže mleko, maslac, kakao i šećer. Smesa treba da vri barem 10 minuta dok ne postane homogena i dok se blago ne zgusti.
Odspite 1 šolju i ostalu smesu u potpunosti ohladite. U nju dodajte jaja, brašno zajedno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte mikserom.
Smesu sipajte u mali kalup, obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, proveravajući čačkalicom.
Izvadite, sklonite papir i sačekajte da se kora u potpunosti ohladi. Umutite krem za nežnu voćnu tortu od sastojaka nabrojanih za njega.
Koru isecite na pola. Po jednoj kori razmažite polovinu čokoladne smese koju ste odvojili u čašicu.
Odozgo poređajte kolutove banane i polovinu krema. Ponovite i sa drugom korom. Tortu sa bananama odozgo pospite orasima ili drugom po želji.
Ostavite tortu sa bananama sa kiselom pavlakom da se stegne u frižideru.