Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa krompirom, pečurkama i pivom

Pileći bataci sa krompirom, pečurkama i pivom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Pileći bataci sa krompirom, pečurkama i pivom
Fotografije: Reneta Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"I da ne zaboravite najvažniji sastojak - pivo, ili će biti sasvim obični pečeni bataci sa krompirom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • krompir - 4 - 5 komada srednje veličine
  • pečurke - 250 grama
  • maslac - 50 - 60 g
  • pivo - 200 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • biber po ukusu
  • origano - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se skuvaju da budu polu gotovi - oko 15 min.

U posudu za pečenje se poređaju krompiri isečeni na kolutove, odozgo pečurke, isečene na parčiće.

Pospe se začinima i ova smesa se posoli.

Polugotovi batacci se poređaju odozgo.

Sipa se pivo, polivajući i batake.

Doliva se i deo pilećeg bujona, tako da tečnost dođe i do bataka.

Raspodeli se maslac svuda i posuda se stavi u rernu.

Dva tri puta tokom pečenja prelivaju se bataci bujonom, da budu sočniji.

Peku se oko 40 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: