Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Punjeni pileći bataci sa pečurkama

Punjeni pileći bataci sa pečurkama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Punjeni pileći bataci sa pečurkama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Malo spretnosti i strpljenja vam garantuju aromatično jelo, kojim ćete ostavite utisak i na najkapricioznije goste"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 12 komada, parti
  • pečurke - 150 - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sklonite pažljivo kožu bataka, tako što rasečete kost, a ne sklanjate kožu sa kosti.

Sklonite meso sa kosti i isecite ga na sitno. U njega dodajte na sitno isečene pečurke, luk i narendan kačkavalj.

Dodajte začine po izboru i dobiijenom smeso napunite kože.

Zatvorite otvore čačkalicom i poređajte ih u posudu za pečenje. Pospite solju, alevom paprikom i karijem.

Odozgo ih prelijte sa malo ulja i pecite na 180 stepeni oko 1 sat.

Punjeni pileći bataci sa pečurkama su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: