Način pripreme
Odvojte belanca od žumanaca. Dodajte so i šolju šećera u belanca i umutite u sneg. Ostatak šećera dodajte žumancima i umutite u penu.
Prosejte brašno i dodajte ga postepeno u smesu sa jajima. Dodajte i istopljeni maslac. Promešajte i ispecite dve kore u posudi za pečenje, postavljenom papirom za pečenje, oko 30 minuta, a prethodno ste zagrejali rernu na 180 stepeni, Gotove kore ohladite.
Umutite žumance sa šećerom, vinom i brendijem. Zagrejte ih na vodenoj pari uz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusne. Istopite belu čokoladu na vodenoj pari, zajedno sa 1 kašikom maslaca. Na isti način to uradite i sa mlečnom čokoladom. Podelite krem od jaja i dodajte po jedan deo u čokoladnu glazuru. Promešajte.
Umutite pavlaku i maskarpone u gust krem. Dodajte mleveno orašasto voće. Sirupirajte kore i napravite tortu. Između dve kore obilno namažite krem od pavlake. Odozgo završite stavljajući po jednu kašičicu od belog i od braon krema dok ih ne upotrebite.
Ohladite pre serviranja.