Način pripreme
Za ovu tortu Šarlota sam koristila prsten sa prečnikom 22 cm.
Stavite prsten na poslužavnik za torte.
U posudu sipajte sveže mleko. Nisam dodaval šećer i arome, ali svako može da stavi začine po svom ukusu.
Umočite na kratko svaku piškotu u sveže mleko i poređajte ih gusto jednu do druge na dno. Nakon toga rasecite ostale piškote na dve polovinice i poređajte ih po bordnu prstena.
Za prvi krem koristite zamrznuto šumsko voće - maline, brusnice, borovnice i aroniju. Vi možete da koristite drugi miks, važno je da količina bude 300 g.
Stavite zamrznuto voće u kaserolu i dodajte šećer. Izmešajte i stavite na ringlu. Kuvajt eih 10 minuta kada provri, periodično mešajući.
U posudi pomešajte kukuruzni skrob sa 50 ml hladne vode i izmešajte dok ne postane homogeno.
Sipajte ovu smesu u voće u tankom mlazu, mešajući.
Ostavite voćni krem na ringlu dok se ne zgusti.
Nakon toga ostavite da se blago ohladi i stavite na koru od piškota.
Izravnajte i stavite u frižider na pola sata.
Za to vreme pređite na pravljenje krema.
Maskarpone sir treba da bude na sobnoj temepraturi, a tečna pavlaka dobro ohlađena.
Izlomite čokoladu i dodajte u nju 100 ml tečne pavlake. Stavite ih u posudu na vedenu paru i mešajte dok se čokolada u potpunsotoi ne istopi. Možete da istopite čokoladu u mirkotalasnoj rerni na 30 sekundi. Ostavite da se ohladi.
Ostalih 100 ml pavlake mutite mikserom na visokim obrtajima u vazdušast krem.
Takođe umutite i maskarpone, ali na niskom stepenu miksera.
U maskarpone dodajte čokoladni krem koji se već ohladio do sobne temperature. Izmešajte.
Nakon toga dodajte i umućenu pavlaku u delovima, ali već mešajući špatulom.
Rasporedite ovaj krem po prvom i izravnajte.
Tortu sa piškotama garnirajte sa još zamrznutog voća ili kako vam se dopada. Možete da stavite voće iz slatkog ili da izrendate malo čokolade. Sve je pitanje ukusa.
Stavite tortu u frižider na nekolik sati, najbolje na jednu noć.
Nakon toga skinite prsten i uživajte u ovoj ukusnoj Šarloti sa šumskim vićem i maskarpone sirom.
Neka vam je slatko!