Način pripreme
Od brašna pomešanim s kvascem i ostalim sastojcima umesi se srednje tvrdo test. Bršno se dodaje postepeno.
Od testa se odmah prave loptice (veće od oraha), dok se ruke namaste uljem. Postave se na rastojanju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Između njih se pospe mrvljeni sir.
Tako pripremljene loptice se dodatno mažu četkom potopljenom u ulje. Pokriju se najlonom i stave se u rernu uključenu na 20 stepeni da nadođu.
Nakon 50 minuta se premažu pripremljenom smesom za premazivanje. Za nju - maslac se istopi u posudi, dodaju se brašno i prezle. Blago se proprži, posuda se skloni sa ringle, doda se kiselo mleko.
Nakon što se blago ohladi, dodaje se i jaje, dok se brzo meša žicom dok se ne dobije homogena smesa.
Narasle pogačice se namažu pastom i stave se u hladnu rernu. Uključi se na 180 stepeni i pečenje se nastavlja 40 minuta, dok ne bude gotovo i u zavisnosti od rerne.