Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Sedeće pile na krompiru

Sedeće pile na krompiru

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Sedeće pile na krompiru
Fotografije: Plamena Todorova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Teško je biti pile danas. Sedneš u posudu s krompirom da odmoriš na sekund i hop - ispekli te, pri tom sa vinom"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • krompir - 1 kg
  • maslac - 80 g
  • belo vino - 200 ml
  • senf - 1 kašika
  • univerzalan začin - 1 kašika začina od povrća
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite pile. Natrljajte ga solju, biberom i alevom paprikom, prelijte limunovim sokom i ostavite jedan sat u frižideru.

Za to vreme pripremite krompir - oljuštite i isecite na krupnije komade - začinite sa solju, malo crnog bibera i začinom od povrća.

U posebnu glinenu posudu, koja imitira flašu, na posudi za pečenje stavite pile, namažite ga senfom pomoću četke. U posudu poređajte začinjen krompir, a u unutrašnjost flaše nalijte belo vino. Maslac istopite i prelijte pile i krompir.

Stavite glinenu posudu u hladnu rernu i uključite na visoku temperaturu, nakon što se rerna zagreje vino počinje da kipi iz flaše i preliva pile i krompir.

Smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Servirajte sa sezonskom salatom i obavezno s vinom! Poslastica!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: