bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Paprikaš sa svinjetinom i prazilukom

Paprikaš sa svinjetinom i prazilukom

Paprikaš sa svinjetinom i prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
24/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
"Ukusan seoski paprikaš, baš onakav kakav volimo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g sa kostima
  • praziluk - 2 velika struka
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • pečurke - 7 - 8 komada, šampinjoni
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • so
  • ulje - 1 šolja
  • biber
  • krompir - 500 g
  • šasrgarepa - 1 komad
  • crveno vino - 100 ml
  • buljon od kostiju
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte svinjsko meso, i odvojite od ostiju.

U šerpi ugrejte ulje i izdinstajte sitno iseckan praziluk. Dinstajte sve dok ne omekša. Dodajte iseckani paradajz, pečurke, a nakon toga oljušten i na kockice isečen krompir.

Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se povrće ne izdinsta i omekša. Dodajte alevu papriku, meso bez kostiju i sipajte bujon dok ne prekrije sastojke.

Začinite solju i biberom. Kuvajte na tihoj vatri, dok se jelo ne zgusne.

Na kraju dodajte brašno rastvoreno u malo vode /da se dobije kaša/ i promešajte. Kuvajte jo 1-2 minuta i skinite sa vatre. Ukrasite peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: