Način pripreme
U posudu sipajte toplo mleko, kvasac izmrvite, dodajte jaja, ulje, so i šećer i na etape brašno. Umesite testo. Kada testo bude gotovo (ne ostavljate ga da nadolazi), podelite ga na 5 loptica.
Od svake loptice razvucite koru u obliku elipse. Premažite kore rastopljenim maslacem, previjte je sa desne strane prema sredini i ponovo premažite maslacem.
Posle i levu polovinu presavijte i napravite isto. Koru umotajte odozdo na gore do sredine, ponovo je premažite maslacem i prekrijte gornjim krajem da bi dobili oblik paketa.
Isti postupak ponovite sa ostalim korama. Dobivene pakete postavite u pleh i prekrijte najlonom da nadolaze na toplom mestu oko 30-35 minuta, Nakon toga svaki paketić podelite na 4 jednaka dela.
Svaki deo rukama formirajte u oblik fitilja, a zatim napravite đevrek. Đevreke ređajte na tavi, ostavljajući prostor između njih. Premažite ih žumancem, vodom i uljem i pospite ih miksom semena.
Pecite ih na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Dobićete 20 malih đevreka.