Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gužvara sa maslacem i limunadom

Gužvara sa maslacem i limunadom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Gužvara sa maslacem i limunadom
Fotografije: Maria Simova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Napravljena s ljubavlju, maslacem i malo limunade, zato je toliko ukusna"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • za premazivanje
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • maslac - 100 g
  • sir - 400 g
  • smesa za prelivanje
  • jaja - 1 komad
  • limunada - 1 šolja
  • maslac - malo, za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja i dodajemo kiselo mleko, sir i rastopljeni maslac, promešamo.

Namažemo dno okruglog pleha sa masalcem, uzimamo jedan list kora, iskidamo na velike komade (5-6) i poređamo u pleh. Sipamo 3 supene kašike smese i rasporedimo preko kora.

Ovako radimo dok ne potrošimo smesu, poslednju koru ostavljamo celu, a ivice savijamo.

Isečemo pitu na kockice i prelivamo ravnomerno prethodno umućenim jajetom, pomešanim sa limunadom.

Uključimo rernu na 180 stepeni, a pitu ostavljamo da stoji tako dok se rerna ne ugreje i dok ne upije preliv.

Stavite pitu u ugrejanu rernu i pecite dok ne dobije lepu zlatnobraon boju, oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: