Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Jela u đuvečari»Ukusni želuci i srca u đuveču

Ukusni želuci i srca u đuveču

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Ukusni želuci i srca u đuveču
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Grehota je da ne poslužite ove mirisne želudce i srca sa najboljim crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • želuci - 800 g, pileći
  • srca - 500 g, pileća
  • paradajz - 4 komada
  • paprika - 4 komada, crvene
  • crni luk - 3 glavice
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • biber
  • aleva paprika, slatka
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Detaljno operite i očistite pileće želuce i srca. Stavite ih u vruću vodu, kada se malo prokuvaju skinite penu koja se formirala i ostavite ih da se kuvaju, dodavši kockicu pilećeg bujona.

Nasecite luk na krupno, a paprike na kockice. Stavite ih na kratko u tiganj i upržite, paradajz oljuštite i naseckajte na veoma sitno i dodajte i njega.

U đuvečare stavite želuce i srca, luk sa paprikom i paradajzom. Pospite začinima i stavite da se zapeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: