Način pripreme
Prvo očistiti boraniju, naseći je i kuvati u posoljenoj vodi nekoliko minuta. Krompir i tikvice oljuštiti i naseći na veće komade, luk na kockice, a šargarepu na kolutiće.
Pečurke očistiti četkom i naseći na kriške, a papriku na male komade. Paradajz oljuštiti i narendati, a sitniji paradajz koristiti ceo.
Od skuvanog kukuruza nožem iseći zrna. U dubokoj posudi na malo ulja dinstati luk, beli luk, šargarepu, krompir i tikvicu.
Naliti vodu, da prekrije povrće, dodati boraniju i kukuruz. Nakon što povrće malo omekša, dodati narendani paradajz, u koji je prethodno stavljen prstohvat soli i aleva paprika.
Brašno rastvoriti u malkoj vodi i dodati u đuveč. Posoliti i, ukoliko je potrebno, dodati još vode.
Jelo prebaciti u tavu. Odozgo poređati sitniji paradajz. Dodati sveže mleveni biber. Posuti naseckanim zelenim začinima. Staviti u rernu i peći oko sat vremena, ili dok jelo ne bude gotovo.