Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni đuveč u šerpi

Posni đuveč u šerpi

Posni đuveč u šerpi
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Brz, lak i najviše ukusan posni đuveč, koji možete pripremiti za tren oka u šerpi."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 6 supenih kašika
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 5 - 6 komada
  • paprike - 2 komada
  • pečurke šampinjoni - 150 g
  • grašak - 1/3 konzerve
  • paradajz iz konzerve - 1 šolja
  • biber - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, praziluk i šargarepu sitno iseckamo. Stavljamo u šerpu i dinstamo dok ne omekša.

U njih dodajemo isečenu šargarepu, krompir, paprike, pečurke, grašak i isečeni paradajz iz konzerve. Stavljamo kašiku aleve paprike i so po ukusu. Sipamo vodu koliko da pokrije povrće, bar jedan prst.

Nakon što jelo provri dodajemo oprani pirinač. Temperatura se smanji i đuveč ostavljamo da se krčka oko sat vremena ili dok sve ne bude gotovo.

Gotov posni đuveč servirajte sa sitno iseckanim peršunom.

Pogledajte još kako da napravite posnu janiju od graška ili omiljeni posni slovenski đuveč.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: