Pletenice od svinjetine

Pletenice od svinjetine
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Jelo, koje će Vam doneti zaslužene aplauze gostiju"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg, vrat
  • med - 1 kašičica
  • senf - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • so
  • biber
  • za garnirung
  • pečurke - 200 g
  • maslac - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na debele kriške (oko 3 cm). Koristite svinjski vrat ili grudi. U posudi promešajte sve začine i premažite meso.

Pokrijte folijom i ostavite u frižider da odstoji najmanje 2 sata. Svako parče mesa isecite na 3 trake. Jedan kraj spojite čačkalicom i upletite trake u pletenicu.

I na drugom kraju učvrstite trake čačkalicom, kako bi se pletenica održala. Na isti način pripremite sve šnicle. U pleh sipajje 200 ml vode i stavite meso.

Preko pleha stavite papir za pečenje, veći od pleha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat i po.

Očistite pečurke i upržite ih ili izdinstajte u malo maslaca i ulja. Začinite ih i servirajte uz meso!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: