Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma od svinjetine sa prazilukom

Kavarma od svinjetine sa prazilukom

ZoriZori
Guru
7292375k215
Kavarma od svinjetine sa prazilukom
Fotografije: Zori
1 / 7
25/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Miris odlične svinjske kavarme se šiti po celoj kući"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, šareno
  • praziluk - 5 strukova
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica, braon
  • voda - 150 ml
  • belo vino - 100 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isečemo na koamde i propržimo u tiganju sa uljem dok ne dobije apetitnu zlatnobraon boju. Posipamo sa malo sili i bibera i prebacujemo na tanjir.

U istoj masti pržimo praziluk, isečen na krugove i crni luk. Posipamo prstohvatom soli i luk periodično mešamo dok ne omekša potpuno.

Dodajemo redom alevu papriku i paradajz pire uz neprestano mešanje, a nakon minut-dva šećer, vodu, belo vino i prženo meso.

Kavarmu začinimo solju, biberom i začinima po ukusu. Ja sam koristila suvi origano, bosiljak i svežu majčinu dušicu. Po želji možete dodati i ljute paprike.

Kavarmu sa svinjetinom i prazilukom ostavite na umerneoj temepraturi još nekoliko minuta dok ne ostane na masti.

Prijanto!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: