Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Ramstek od svinjetine u rerni

Ramstek od svinjetine u rerni

The Fire LionThe Fire Lion
Početnik
22549
Ramstek od svinjetine u rerni
Fotografije: The Fire Lion
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Šnicle se serviraju narezane na kriške sa prilogom od isečenog kuvanog krompira i prženog luka. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g, kontrafile
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • krompir - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

File izlupati sa svih strana, začiniti solju i belim biberom i posuti sa malo brašna, pa pržiti na umerenoj vatri u tiganju na ulju dok ne porumeni sa svih strana.

Prebaci se u keramičku posudu, prelije se masnoćom u kojoj se pržio, dodaje se 0, 5 šolje tople vode i peče se u zagrejanoj rerni.

U međuvremenu skuvani i oljušteni krompir isečemo na kockice, a na zagrejanom tiganju na ulju ispržimo kriške luka isečenog na kolutove oko 2-3 minuta.

Šnicle se serviraju narezane na kriške sa prilogom od isečenog kuvanog krompira i prženog luka.

Takođe pogledajte kako da začinite i marinirate šnicle i saznajte koje vino ide uz različite šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: