Način pripreme
Kuvajte pačetinu sa jednom kašikom soli sve dok ne bude gotova, meso treba da se odvaja od kostiju.
Očistite povrće i isecite po izboru. Ja sam sekla na krupnije komade. Stavite maslinovo ulje u duboku šerpu i stavite krompir. Dinstajte na kratko, i nakon toga stavite šargarepu i crni luk.
Dinstajte 10 minuta, nakon toga dodajte paradajz pire, prstohvat šećera i pasirani paradajz.
Promešajte i dinstajte 5 minuta. Stavite lovorov list, so, alevu papriku i sipajte bujon u kome se kuvala pačetina.
Poklopite, smanjite ringlu na srednju temperaturu i dinstajte 15 minuta.
Odvojite meso od kostiju i iskidajte na sitne parčiće.
Stavite ga u šerpu, začinite majčinom dušicom, biberom i peršunom.
Poklopite i kuvajte sve dok ne omekani i dok krompir ne bude gotov.