Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pečena patka»Pačije meso sa kiselim kupusom u rerni

Pačije meso sa kiselim kupusom u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pačije meso sa kiselim kupusom u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
250 min.
Porcije
3
"Zaboravite na pile, najukusnije zimsko jelo koje možete da probate je pačije meso sa kiselim kupusom u rerni"

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 500 - 600 g (pola patke)
  • luk - 1 glavica
  • slanina - 200 g
  • pečurke - 200 g
  • ulje - 3 kašike
  • pirinač - 100 g
  • kiseli kupus - 200 g
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kiseli kupus na sitno i začinite ga alevom paprikom. Isecite luk i slaninu na sitno, a pečurke na tanke parčiće.

Zagrejte ulje u tiganju na ringli na umerenoj temperaturi i zapržite slaninu oko 3 minuta. Dodajte luk i pečurke i kuvajte još oko 5 minuta mešajući povremeno.

Dodajte pirinač i malo vode i ostavite jelo da se dinsta pod poklopcem oko 5-10 minuta. Sipajte jelo na dno duboke posude za pečenje. Začinite solju i biberom.

Stavite pačetinu preko smese i oko nje i preko nje stavite kiseli kupus. Sipajte oko 300 ml vode.

Poklopite čvrsto folijom za pečenje i stavite je u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko 150 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i pecite još oko 40 minuta dok se pečena patka ne zarumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: