Način pripreme
1. Pačetinu magre očistite od mogućih žilica i viška masti po površini. Ostavite na sobnoj temperaturi 1 sat, nakon toga ubrusom obrišite ako ima vlage ili ako se odvojila krv. Za ovaj recept nećemo praviti romboidne proreze po koži, koristićemo drugu tehnologiju.
2. Ugrejte tiganj sa debelim dnom na umerenoj vatri, soro tihoj i stavite magre sa kožom na dole, prethodno malo posolite. Pecite tako 10 minuta, zavisi od debljine potkožnih masti. Treba polako da se topi i da ostane tanko. Odvojite mast koja se odvojila u tiganju i sačuvajte je za kuvanje drugog jela, pošto je neverovatno ukusna.
3. Kad masni sloj postane tanak, pojačajte vatru skoro do maksimuma, skinite i preostalu odvojenu mast i čim se koža dobro zapeče i postane hrskava, okrenite sa druge strane.
4. Za ružičastu unutrašnjost mesa pecite 2 minuta, za srednje pečeno - 3-4 minuta, a za dobro prepečeno - 5 minuta.
5. Izvadite magre i uvijte aluminijumskom folijom 7-8 minuta, nakon toga isecite na kriške ako želite, pecite svako parče nekoliko sekundi sa svake strane na jakoj vatri.
6. Na dno tanjira stavite tanak sloj slatkog po izboru, odozgo poređajte kriške pačetine magre i posolite.
Prijatno!