Način pripreme
Priprema se u ekspres loncu. U mleveno meso umešajte sve sastojke za normalne pržene ćuftice.
Uzmite malo više od kašike od smese, na dlanu je raspljeskajte, u nju stavite štapić šargarepe, umotajte u rolat, uvaljajte u brašno i ispržite u ulju dok rolat ne očvrsne. Izvadite ih.
U šerpi sa malo masnoće prodinstajte sitno iseckani luk, dok ne postane staklast. Ako su vam ostali štapići od šargarepe, dodajte i njih. Dodajte vino i ostavite da se krčka 1-2 minuta, da bi alkohol ispario, dodajte piment, biber u zrnu, lovorov list i prelijte paradajzom.
Poređajte takozvane fačete i dolijte vodu. Ostavite na umerenoj vatri oko 20-25 minuta. Na kraju možete dodati kocku maslaca zbog mirisa. Pospite peršunom i servirajte uz prilog od skuvanog pirinča.
Ako pripremate ovo u ekspres loncu, kuvanje nije duže od 10-12 minuta, od trenutka kada se ventil aktivira.