Sočne pivske ćuftice

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
722139616
Sočne pivske ćuftice
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 3
13/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Sočne pivske ćufte sa peršunom i mladim lukom, za dobro društvo i mnogo piva"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g svinjsko + 500 g teleće
  • peršun - 3 - 4 struka
  • jaja - 1 - 2 komada
  • kumin - 10 g
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • biber - 10 g
  • hleb - 2 kriške starog
  • pivo - 50 - 100 ml
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • sirće - malo
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dve vrste mlevenog mesa, dodajte sitno iseckane peršun i luk. Dodajte začine.

Potopite hleb u pivo, ocedite ga i dodajte u smesu. Dodajte jaja i začinite solju.

Sve se promeša i ostavlja na 1-2 sata u frižider. Oblikuju se ćufre od mlevenog mesa, i za tu svrhu potopite prste u malo sirćeta.

Ispržite ćufte u vrelom ulju. Servirajte ih tople, a prilog je po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: