bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Uvijene pitice sa domaćim majonezom

Uvijene pitice sa domaćim majonezom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
75458218
Uvijene pitice sa domaćim majonezom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
07/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
13
"Za odlične rezultate i sjajan ukus - sačuvajte recept i dajte lajk autoru!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • mekši ili neslani sir - 300 g
  • soda - 1 kašičica
  • ulje za mazanje
  • za majonez
  • sveže jaje - 1 komad
  • ulje - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • limuntus - prstohvat (ili kašika limunovog soka)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremimo majonez. U duboku i usku posudu stavimo sve sastojke, uzmemo štapni mikser i počnemo da mutimo, prvo čekamo nekoliko sekundi, a onda počnemo da dižemo mikser gore-dole. Za manje od minut majonez je gotov.

U posudi umutimo tri jaja i dodamo majonez, umutimo žicom ili mikserom. Smrvimo sir, a u posudu stavimo pet punih kašika kiselog mleka i sodu, koje posle dodamo u drugu smesu. Sve dobro promešamo kašikom.

Uključimo rerni na 160 stepeni sa ventilatorom ili na 180°C bez ventilatora.

Uzimamo po jednu koru, mažemo s malo ulja i posipamo smesom. Uvijamo u obliku puža, ali ne mnogo čvrsto i stavljamo u namazanu posudu za pečenje. Tako nastavimo sa svim korama ili dok se ne potroši nadev.

Onda umutimo preostalo jaje s ostatkom kiselog mleka i kašikom pospemo po piticama (najviše tamo gde nam se čini da je suvo).

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta dok ne bude gotovo, možemo da proverimo i čačkalicom.

Gotove pitice konzumiramo kako tople tako i hladne - svakako su ukusne i meke!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: